Jobbsökarsajter

I Sverige finns det omkring 30 jobbsökarsajter enligt Trygghetsrådets hemsida. På hemsidan ges även tips, bland annat vad man bör tänka på innan mar tar kontakt med en rekryterare. För den som söker jobb inom det område man har utbildning för exempelvis marknadsföring, är det alltid bra att söka jobb inom en bransch man är intresserad av. En professionell marknadsförare bör ju kunna marknadsföra i princip vad som helst. Fast sitt allra bästa gör man om man är passionerat intresserad av de produkter man ska marknadsföra. Med det sagt, följer att det finns specialiserade jobbsökarsajter. En del arbetar med ledarrekrytering andra med fokus på studenter och unga akademiker och åter andra kan fungera som sökmotor för jobb i hela världen. Mest framgångsrik i jobbsökandet blir man då man är klar över vilken typ av jobb man söker och i vilken bransch man vill utföra sitt dagliga jobb i. Att gå in på en jobbsökarsajt är lite som att nätdejta, och tips på hur man gör för att hitta bra dejtingsidor hittar man här.

 

Jobb utomlands
För den som siktar på en karriär inom EU kan EU:s webbportal vara av intresse. För den som söker jobb utomlands finns sajter som; Bestjobsusa, Brainbench, Career Builder, Careerjet.se, CIEET, Eurograduate, Globalportalen, Jobbsafari, Jobrapido, Jooble, Metrojobb.se, Monster, Regeringskansliet och Workshopping.com, med flera.

 

IT jobb
Den som söker jobb inom IT kan söka jobb via bland andra följande sajter: Bemannia, Ekonomijobb.se, Offentliga Jobb, Okeli frilans, PAF Rekrytering, Resurs Bemanning och Towork.Jobbsökarsajter 11

 

Jobbfabriken
En jobbsajt som kan behöva lite extra uppmärksamhet är Jobbfabriken som träder fram likt en återuppstånden fågel Fenix efter det att den prisade Blatteförmedlingen begärts i konkurs.

Jobbfabriken har utvecklat metoder som ökar andelen individer som kommer ut i arbete. Det har skett genom allt från kurser och kompetenshöjande åtgärder. Jobbfabriken har också initierat jobbsökarprojekt. De motivationshöjande åtgärder man satt in och coachning av deltagare har också lett till att fler deltagare har fått jobb. Det är ju ändå det som räknas, att åtgärderna lett till att jobbsökare har fått anställning.