Luckor i sitt CV

Håller du på att söka nytt jobb? När man ansöker till jobb behöver man oftast skicka in sitt CV och ett personligt brev. Det ger rekryterarna en idé om vem du är. Att skriva CV är något som många drar sig för eftersom det kan vara rätt jobbigt att försöka strukturera upp sitt liv på ett pappersark. Förutom arbetslivserfarenheter ska även utbildningar, språkkunskaper och övriga meriter få plats. Allting ordnas kronologiskt efter år, vilket gör att det går att följa din utveckling. Ibland pratar man om luckor i sitt CV.

Redovisa dina år

En lucka i ditt CV kan till exempel vara om du har flera år orepresenterade, alltså att det inte står vad du gjorde under de åren. Då är det lätt att anta att du var arbetslös, vilket har en negativ klang och kan påverka huruvida du får jobbet eller inte. Om du inte har arbetat på ett par år men därmot har studerat så är det bra att vara tydlig med det. Kom ihåg att skriva upp även de mindre kurserna du har läst, om inte annat för redovisningens skull. förbered dig inför arbetsintervjun genom att välja ut vad du skriver i ditt CV, det är därifrån dina potentiella arbetsgivare kommer hitta frågor.

Se till att komma på intervju

Att söka jobb kan vara en lång och stundtals plågsam process. Arbetsmarknaden är mättad på flera områden och konkurrensen kan vara stor. Målet med att skicka in en ansökan är att få komma vidare till nästa steg, nämligen att komma på intervju. När du väl är på intervjun har du en mycket större möjlighet än när du bara skickade in några papper, då har arbetsgivarna nämligen redan fattat tycke för dig och vill veta om du håller måttet. Se till att skriva ditt CV så bra att du skulle kalla dig själv till intervju. En lucka i CV:et behöver inte betyda att det är omöjligt.