Tips för en lyckad anställningsintervju

En anställningsintervju brukar vara en situation som de flesta både ser fram emot och känner ångest inför. Dels är ju en intervju en chans till en anställning, dels måste man prestera och visa sig från sin bästa sida, något som gör de flesta nervösa. Det man ska komma ihåg inför en arbetsintervju är dock att den är till lika mycket för dig själv som för arbetsgivaren – du ska också kunna avgöra under intervjun om tjänsten och företaget är rätt för dig.interview-1018332_960_720

Av den anledningen kan det vara bra att ha läst på om företaget innan du kommer till intervjun, så att du har en uppfattning om vilka frågor du vill ställa till intervjuaren. Det ger också ett bättre intryck att du visar intresse för tjänsten och företaget. Av samma anledning, att ge ett bättre intryck, kan det vara bra att i förväg ha förberett svar på några frågor du tror att intervjuaren kan tänkas ställa dig. Du ska självklart inte öva så att du kan svaren utantill, men att ha dem i bakhuvudet under intervjun kan stävja nervositeten något och minska risken att du blir blockerad och inte kommer på något att säga överhuvudtaget. Något annat som kan minska stressen är att veta så mycket som möjligt om hur intervjun kommer att gå till i förväg, något du kan fråga arbetsgivaren om. Fråga till exempel hur många som kommer att intervjua dig, och om det bara kommer att vara en intervju eller om någon form av test också kommer att ingå i processen.

För att komma till en anställningsintervju överhuvudtaget krävs dock oftast många timmar av att skriva skräddarsydda CV:n och personliga brev, liksom många nedslag innan man till slut får napp och blir kallad. När man är i en jobbsökarfas kan det därför vara viktigt att ha så mycket tid som möjligt till att söka tjänster. Ett sätt att se till att man har det är att anlita hjälp för hemstädning. Det gör dels att man sparar tid som kan användas till att söka tjänster, dels att man har en ren omgivning som ger ökat självförtroende och bidrar till kreativt tänkande. En investering värd pengarna, med andra ord!